Jury verslag Foto Online 2e editie 2021

De jury bestaande uit Nancy Poels, Hans van Weelden en Rob ’s-Gravendijk heeft bij deze 2e editie 487 foto’s beoordeeld.

Naast het feit dat het altijd een boeiende bezigheid is om naar al die foto’s te kijken, zitten er ook wel haken en ogen aan deze bezigheid en die wil de jury u ook niet onthouden.

Voor een ‘opstap’ wedstrijd in de fotobond was de kwaliteit verrassend te noemen. Het zijn natuurlijk niet alleen beginners die mee doen en daarom is het verschil in kwaliteit soms behoorlijk groot.

Veel portretten, steeds meer in zwart-wit, en veel beestjes. Misschien is het nuttig om bij dat laatste wat langer stil te staan. Macrofotografen maken het zichzelf erg moeilijk. Wil je een geslaagde macrofoto maken dan moet je van goede huizen komen. Er zijn meer eisen dan alleen goed scherp. Dat laatste is een kwestie van apparatuur en dus overal te koop. Maar waar ben je als fotograaf? Hoe krijg je een interessante en ook nog spannende macrofoto? Veel foto’s die in dit genre werden ingestuurd zouden uitstekend passen in ‘Grasduinen’ of in een encyclopedie, maar wij willen nou net iets meer. Overigens niets mis met die foto’s in Grasduinen. Wij willen graag iets zien wat we nog niet eerder hebben gezien en dan nog in een spannende setting. Als je veel macrofoto’s hebt gezien dan weet je wat we bedoelen.

Al met al was er veel moois te zien, het was weer echt de moeite waard,

De jury